Huisbezoeken uitvoeren bij  kandidaat-adoptanten

Als huisbezoeker ben je een belangrijke schakel in het traject dat onze honden diene21790_10204136675005686_1342134250198906371_nn te doorlopen vanaf het moment dat ze in onze opvang terechtkomen  tot het moment waarop ze in de armen worden gesloten bij de nieuwe baasjes in België of Nederland.

Zonder jou kan de hond niet naar zijn nieuwe thuis, hoe graag de adoptant dit ook zou willen. Het is ons beleid dat we steeds voorafgaandelijk iemand sturen om een huisbezoek uit te voeren. Dit om een idee te hebben in welke leefomgeving de hond straks misschien terechtkomt. Het is een voorzorgsmaatregel waarbij we proberen zowel voor de hond als voor de adoptant de juiste match te vinden. Bovendien zijn er soms zaken waar een mogelijke adoptant niet aan denkt of bij stilstaat: is de omheining overal hoog genoeg, waar kan de hond slapen, waar blijft hij als de mensen gaan werken enz. Stel je voor dat het dier ontsnapt en in paniek de straat op rent…

Met onze checklist als leidraad en je eigen inzicht/ervaring, kan je het mogelijke nieuwe huisje-en-tuintje van de hond verkennen en ook de mogelijke adoptant(en) leren kennen en helpen beslissen of alles voldoet aan datgene wat de hond nodig heeft om veilig en gelukkig te zijn. Misschien heb je zelfs nog enkele nuttige tips voor de adoptanten om de adoptie perfect te laten verlopen zodat zowel het hondje als de nieuwe baasjes zorgeloos van elkaar kunnen genieten. Om misverstanden te vermijden, vragen we onze huisbezoekers ook o.a. foto’s te nemen van tuin, omheining en toekomstige leefruimte te nemen met toestemming van de mogelijke adoptanten.

We mikken erop om zowel in België als in Nederland per provincie minstens 3 vaste huisbezoekers te hebben die we kunnen contacteren als iemand in hun buurt graag tot adoptie wil overgaan.

Iets voor jou? Contacteer info@soszwerfhonden.com

Het SOS-team en de hondjes zullen je alvast heel dankbaar zijn !