Op regelmatige basis vliegen wij honden naar België, Nederland, Duitsland of Frankrijk. Hierbij doen we een beroep op vluchtbegeleiders. Dit zijn mensen die al een vliegticket hebben en bij hun terugkeer uit vakantie graag een hond willen begeleiden richting “gouden mand”.

Niet alle vluchten of toestellen zijn voorzien van voldoende vrachtruimte voor honden van meer dan 6 kilogram. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van alle maatschappijen die wel de mogelijkheid hebben om grotere honden mee te nemen.

  • Corendon airlines (CAI) : tussen 2 en 4 dieren
  • Sunexpress (XQ) : 4 dieren
  • Jetair fly (JAF) : 1 dier per passagier
  • Tailwind airlines/Sky airlines (mogelijke capaciteit is hier niet geweten)

Wilt u een hond meenemen, neem dan contact met ons op en vermeld de datum, de luchtvaartmaatschappij, de bestemming en het reservatienummer van uw vlucht. Zo kunnen wij zelf de dieren inboeken en worden de bijhorende kosten door ons betaald. Niet onbelangrijk : we kunnen enkel gebruik maken van uw aanbod als u dit ten minste 1 week voor afreisdatum doorgeeft. Het is een heus geregel. Helaas kunnen we niets met vluchten die 2 of 3 dagen later al vertrekken. Praktisch is het niet meer mogelijk om op zo’n korte termijn nog iets te regelen.

De vluchtbegeleider dient een uur of 2 van zijn reis te spenderen  om ons te vergezellen naar het Ministerie van landbouw in Antalya. Voor elke vlucht wordt er een uitvoerdocument (Traces) opgesteld. Hierbij worden de documenten en de microchip nagekeken, en maakt de vluchtbegeleider zijn identiteit bekend. Om praktische redenen dient de vluchtbegeleider qua accommodatie niet verder dan een straal van 1u rijden rond Antalya te verblijven.

Op de dag van de vlucht is er assistentie door iemand van de stichting. Deze persoon brengt de dieren naar het vliegveld en regelt het nodige aan de check-in. Belangrijk is dat de vluchtbegeleider minimum 2 uur voor vertrek aanwezig is op de luchthaven en pas incheckt samen met de dieren. Ook bij aankomst op de luchthaven van bestemming staat er een vrijwilliger klaar om u op te vangen. Gelieve er ook rekening mee te houden dat er bij aankomst altijd een kans bestaat op controle van chip en documenten van de dieren.